Fruitweg Den Haag

Een markant gebouw

Gelegen aan het Laakkanaal, op het snijvlak van het centrum en Zuid-West staat een markant ‘vergeten object’ van maar liefst 35 meter hoog met een indrukwekkend trappenhuis aan de brugkant. Dit bedrijfsgebouw in eigendom van Van Den Berg Transporttechniek is gebouwd in de jaren ’60 en sinds jaar en dag ingericht voor haar eigen bedrijfsactiviteiten in de plint met daarboven een kantoor wat deels verhuurd is geweest

Na het vertrek van het Rijksdienst voor het Wegverkeer, waar o.a. het staatsexamen voor scheepswerktuigkundige werd afgenomen is dit deel van de kantoorvloeren niet meer in gebruik genomen.

 

Gebouw met historie én potentie

Local is gevraagd een ontwikkelstrategie te formuleren hoe het pand aan de Fruitweg 262 van een frisse update te voorzien en nieuwe bedrijvigheid toe te voegen aan de Groente- en Fruitmarkt van Den Haag.

Bijzondere kenmerken om er een succes van te maken zijn er genoeg. Het is een gebouw met historie én een potentie waar wij van smullen. Met een fantastische industriële plint, dubbelhoog (maar liefst 7 meter) én uitgerust met verdiepingsoverstrekkende bovenloopkranen voor echte zware klussen.

Bovendien heeft het gebouw een perfecte ligging aan het water waar je tot in de avond heerlijk in het zonnetje kan zitten, een goede OV-verbinding en een schitterend uitzicht vanaf het dak. Het kantoorgebouw bevat alle ingrediënten om de bedrijvigheid in de directe omgeving te stimuleren. Heeft u hier ook ideeën over? Neem contact met ons op!