B-Proud

‘Dát wordt het centrum van de Binckhorst’ zeiden wij tegen elkaar toen wij in 2016 met het gebied begonnen. ‘Zo wordt het huidige centrum van de stad logisch verbonden’.

Website B-Proud

 

 

B-Proud is opgezet als verticale stad.

Op het kruispunt van de Binck Avenue en de Mercuriusweg, direct aan de Rotterdamse baan vergroot B-Proud het centrum van Den Haag. Het stadscentrum uitbreiden vraagt om visie en inlevingsvermogen. Van veraf moet het al herkenbaar zijn. De torens markeren de plek als de nieuwe toegang van de stad Den Haag. De woningen in het complex moeten passen bij dit bruisende stadsgevoel. In de dynamische stad leef je buiten samen, en heb je voldoende privacy in je eigen huis. B-Proud is daarom opgezet als verticale stad waarin gewoond, gewerkt, gewinkeld en ontspannen kan worden. Veel verschillende woningen voor kleine en grote beurzen. Met gemeenschappelijke functies door het hele gebouw en tuinen op alle platte daken.

 Een bijzondere combinatie van dynamiek en rust.

Den Haag groeit. Musea en openbaar vervoer versterken en vergroten het centrum. B-Proud verbindt het stadscentrum met de Binckhorst. Downtown Den Haag, op 5 minuten van HS en 7 minuten van Centraal Station. Met straks de HOV halte voor deur. De ligging aan de Binck Avenue, brengt het stadsleven op straat. Aan dit bruisende deel van Den Haag maken wij winkels en voorzieningen voor bewoners en bezoekers van het nieuwe centrum. Het zuiden van B-Proud grenst aan het nieuwe Trekvlietpark. De overgang van drukke stad naar de oase van rust in het park geeft ons de kans om iets bijzonders te maken. Beschut in de zon aan het park kun je ontspannen en genieten van groen en horeca. Deze bijzondere combinatie van dynamiek en rust biedt B-Proud de kans om echt als stadscentrum te gaan functioneren.