Intentieovereenkomst met Gemeente Hilversum

17 12 20

Met onze partner Trebbe gaan wij als samenwerkingsverband Villa Heuvel BV een intentieovereenkomst aan met de gemeente Hilversum voor de herontwikkeling van het oude VARA-hoofdkantoor in Hilversum. Hiermee wordt het startsein gegeven voor de verdere ontwikkeling van deze locatie. Gezamenlijk geven Villa Heuvel BV en de gemeente invulling aan de toenemende vraag naar zowel wonen als werken.

Het hoofdkantoor van de VARA is in 1988 gebouwd, maar staat inmiddels al geruime tijd leeg. Het betonnen kantoorgebouw wordt door zijn omvang bovendien gezien als een bedreiging voor de cultuurhistorische waarden in het villagebied. Daarom maakt het kantoorgebouw in de herontwikkeling plaats voor een plan dat teruggrijpt op de oorspronkelijke opzet van de wijk.

De groene, kenmerkende structuur van de wijk wordt doorgetrokken naar de Heuvellaan en er komen net als vroeger ook weer woningen te staan. Door de woningnood is er grote behoefte aan nieuwe woningen in Hilversum. Een deel van de werkfunctie komt op kleinere schaal terug, zodat het plan aansluit op het gemengde karakter van de wijk. Verdere ontwikkeling van de locatie kan nu van start, waarbij ook de omwonenden en andere stakeholders worden betrokken.