“Klimaattop” op Binck Eiland

24 06 21

Vandaag had wethouder Liesbeth van Tongeren, wethouder duurzaamheid en energietransactie, hoog bezoek: de Deltacommissaris Peter Glas bracht een bezoek aan De Binckhorst. Local mocht de duurzame woningen en de klimaat adaptieve daktuin die wij samen met VORM en BPD hebben ontwikkeld laten zien. Speciaal voor deze “klimaattop” stelden wij een fotoboekje samen met duurzame feiten over dit mooie project. Wij voelen ons zeer vereerd om te laten zien hoe wij de grote landelijke problematiek van wateroverlast op hebben gelost in de praktijk, en hoe leuk het is om daarin te wonen!

Wist je dat wij de wateropslagcapaciteit hebben vergroot met een factor 10? De mooie groene binnentuin en de regenschutting van de bewoners slaan het regenwater op dat wordt gebruikt in droge tijden.

Wist je dat de bewoners samen is moestuinen onderhouden, waar zij hun eigen groente, fruit of kruiden kunnen verbouwen? En dat ze op de langste bank (130 m lang!) van Den Haag met elkaar kunnen ontspannen en verhalen vertellen?

En dat woningen zelf, met hun EPC van 0,0, tot de meest duurzame van Den Haag behoren?