De Sophie: Thuis voelen in de stad

19 03 19

Een nieuwe dynamiek voor de wijk

Vandaag leveren Local en Trebbe het transformatieproject De Sophie in Den Haag op. Het voormalige kantoorpand aan de Koningin Sophiestraat 120-130 in Den Haag is getransformeerd naar 67 woningen door Villa Sophie BV, een ontwikkelcombinatie van Local en Trebbe Wonen. Amvest heeft het woongebouw gekocht voor het Amvest Residential Core Fund. Het merendeel van de woningen zijn vrijesector huurwoningen in het middeldure segment.

Hoogwaardige afwerking en een fantastische locatie
Het kantoorpand in de wijk Bezuidenhout stond al enkele jaren voor een groot deel leeg. In 2016 kocht Villa Sophie BV het kantoorpand aan, met het plan deze te transformeren naar appartementen. In het kantoorpand zijn, naar een ontwerp van Atelier Pro in combinatie met B+M, 67 appartementen met een oppervlak variërend van 58 m2 tot 133 m2 gerealiseerd. De variatie in appartementen is groot; zo zijn er doorzonappartementen, eenzijdige appartementen en maisonnettes.

Luxe kwaliteit en woongenot
Een transformatie brengt bijzondere voordelen met zich mee. De bewoners van Koningin Sophie hebben bijvoorbeeld beschikking over de (bestaande) parkeergarage onder het gebouw. De appartementen hebben hoge plafonds en hoge ramen. Ook voor de wijk levert de transformatie voordelen op. De verpaupering van leegstaande panden wordt met transformatie een halt toegeroepen en het voegt een nieuwe dynamiek aan de wijk toe. “Wij zien dat de toegevoegde waarde van transformeren veel groter is dan alleen het hergebruik van een gebouw” aldus Phlip Boswinkel van Local. “De hoge ramen geven daglicht tot diep in de woning, en het hoge plafond geeft een luxe gevoel en geweldig woongenot.”