Rotterdamse gemeenteraad stemt unaniem voor Hart 010!

09 02 22

Start verdere ontwikkeling Hart 010

Met het vaststellen van de Nota van Uitgangspunten start nu de verdere planontwikkeling voor de hoek Coolsingel-Westblaak en metrostation Beurs. Het plan dat we samen met Mecanoo, Gemeente Rotterdam – Stadsontwikkeling en verschillende belanghebbenden hebben gemaakt geeft het centrum van de stad een nieuwe entree. Het gebied transformeert de komende jaren volledig en ook de openbare ruimte krijgt een grondige opknapbeurt.

Hart 010 is een complexe binnenstedelijke gebiedsontwikkeling. Metrostation Beurs, het drukste metrostation van Nederland, wordt vernieuwd en krijgt een grote entree aan de Coolsingel. Daarnaast wordt kantoorgebouw de Coolse Poort getransformeerd en komt er een nieuwe toren tot 200 meter hoog.

Zo ontstaat er een verticale stad op het knooppunt van alle metrolijnen van Rotterdam. Er komen meer dan 550 woningen in verschillende segmenten, voorzieningen, een hotel, co-working, moderne kantoren, retail, en horeca. Door vol in te zetten op duurzame mobiliteit ontstaat er ruimte voor groen, voetgangers en klimaatadaptatie.

Woon, werk of winkel jij straks in het hart van Rotterdam? Kijk op: de website van Hart 010 en schrijf je in voor de nieuwsbrief