Binck Eiland Den Haag

In 2016 durfde niet iedereen te investeren in de toekomst van de Binckhorst. Maar met de CabFab, Mamma Kelly en brouwerij de Kompaan trokken de pioniers het gebied in. Creatieve ondernemers die de wijk  nieuw leven inbliezen. Deze karakters hebben ons het vertrouwen gegeven dat de tijd rijp was om ook te wonen in dit dynamische gebied.

Elke dag genieten van
een fenomenaal uitzicht.

Binck Eiland bestaat uit drie delen. Het stoere kantoorgebouw met 70 woningen, het rustige middengebied rondom de binnentuin en het waterfront langs de Trekvliet. Het was voor ons vanzelfsprekend om het kantoor te behouden. De Binck is een bijzonder gebouw, dat zich uitstekend leent voor een grote diversiteit aan woningen. Juist de verhalen van de Binckhorst pioniers maakten ons duidelijk dat de woningen heel divers moesten zijn. In het bestaande gebouw hebben wij daarom niet alleen appartementen bedacht, maar ook gestapelde herenhuizen, woonwerk units en studio’s. Wie daar woont geniet elke dag van het fenomenale uitzicht op de Binckhorst, de stad Den Haag en de wijdse omgeving. De bedrijvigheid in de winkels en de woon-werk studio’s zorgt ervoor dat er op straatniveau volop leven is.

Wonen op niveau.

Het middengebied, Binck Plaats, heeft de vriendelijke sfeer van Voorburg: 46 grondgebonden familiewoningen, aan de ene kant langs het water met autovrije kade, aan de andere kant langs het park van de Broeksloot. De gemeenschappelijke binnentuin biedt bewoners een beschermde, veilige wereld waar jonge kinderen kunnen spelen en families elkaar ontmoeten.

Het derde deel, de woontorens van Binck Kade, verlengen de uitstraling van de Voorburgse Vliet. De 110 stadsappartementen langs de Haagse Trekvliet benadrukken de rustige kant van de Binckhorst. Wonen op niveau aan het water, met ruimte en uitzicht. En ’s avonds genieten op het terras aan de waterkant.

Al die verhalen van kunstenaars, surfers en bierbrouwers maakten ons enthousiast. Als mensen hier zo graag werken, eten en drinken, dan willen ze er ook wonen.