Naritaweg

De wijk Sloterdijk-Centrum in Amsterdam ondergaat een grootschalige transformatie. Van monofunctioneel kantorengebied naar een stadswijk met woningen, bedrijvigheid, horeca en andere voorzieningen. Een vernieuwde wijk die profiteert van de strategische locatie dichtbij trein- en metrostation waarmee er naast deze nieuwe functies ook plek is voor slimme mobiliteitsoplossingen.

Betaalbare woningen voor jonge gezinnen en starters

Uitdagend is het wel. Kenmerkend voor een transformatiewijk zijn de bestaande bedrijfsactiviteiten die beperkingen opwerpen voor woningbouw. Het overgrote deel van de bebouwing werkt als harde schil om de meeste omgevingsgeluiden tegen te houden. Zo creƫren wij rust op het binnenhof. Helemaal stil zal het er niet zo snel zijn en dat willen wij ook niet. De woningen zijn bedoeld voor een jong, creatief en dynamisch publiek. Zij vinden hun thuis in een veranderende omgeving die nieuwe kansen met zich meebrengt.

Hoe maken wij de Naritaweg tot een plek waar je je thuis voelt?

Naritaweg 14 biedt een grote verscheidenheid van appartementen. Vrijwel allemaal zijn het tweezijdige appartementen. Of ze zijn uitgevoerd als maisonnettes die woon- en slaapruimte op twee verdiepingen van elkaar gescheiden hebben. Het worden ruime appartementen die veel mensen in Amsterdam zoeken, maar niet of nauwelijks kunnen vinden.

En Naritaweg 14 biedt kwaliteit. De openbare ruimte rondom de gebouwen krijgt speciale aandacht. Ontmoeting en geborgenheid staan centraal. Naast het intieme binnenhof komt er op etage vier een tweede maaiveld. Een tweede ontmoetingslaag voor bewoners die in de hoger gelegen appartementen wonen. Uitgerust met een groene collectieve daktuin en een gedeelde ontmoetingsruimte.

Wij realiseren 225 appartementen die staan voor de geborgenheid van het leven in een hof en tegelijkertijd het wonen op hoogte. Dat is Naritaweg 14. Zo werken wij toe naar een goed stuk stad in een nieuwe wijk.