Roof Garden Amsterdam

Het Sloterdijk Stationskwartier in Amsterdam ondergaat een grootschalige transformatie. Van monofunctioneel kantorengebied naar een stadswijk met woningen, bedrijvigheid, horeca en andere voorzieningen. Een vernieuwde wijk die profiteert van de strategische locatie dichtbij trein- en metrostation.

Betaalbare woningen voor jonge gezinnen en starters

Uitdagend is het wel. Kenmerkend voor een transformatiewijk zijn de bestaande bedrijfsactiviteiten die beperkingen opwerpen voor woningbouw. Het overgrote deel van de bebouwing werkt als harde schil om de meeste omgevingsgeluiden tegen te houden. Zo creƫren wij rust op het binnenhof. Helemaal stil zal het er niet zo snel zijn en dat willen wij ook niet. De woningen zijn bedoeld voor een jong, creatief en dynamisch publiek. Zij vinden hun thuis in een veranderende omgeving die nieuwe kansen met zich meebrengt.

Hoe maken wij Roof Garden Amsterdam tot een plek waar je je thuis voelt?

Roof Garden Amsterdam biedt een grote verscheidenheid van appartementen. Vrijwel allemaal zijn het tweezijdige appartementen. Of ze zijn uitgevoerd als maisonnettes die woon- en slaapruimte op twee verdiepingen van elkaar gescheiden hebben. Het worden ruime appartementen die veel mensen in Amsterdam zoeken, maar niet of nauwelijks kunnen vinden.

En Roof Garden Amsterdam biedt kwaliteit. De openbare ruimte rondom de gebouwen krijgt speciale aandacht. Ontmoeting en geborgenheid staan centraal. Naast het intieme binnenhof komt er op etage vier een tweede maaiveld. Een tweede ontmoetingslaag voor bewoners die in de hoger gelegen appartementen wonen. Uitgerust met een groene collectieve daktuin en een gedeelde ontmoetingsruimte.

Wij realiseren 220 appartementen die staan voor de geborgenheid van het leven in een hof en tegelijkertijd het wonen op hoogte. Dat is Roof Garden Amsterdam. Zo werken wij toe naar een goed stuk stad in een nieuwe wijk.