Koningin Sophiestraat Den Haag

Het oer-Haagsche Bezuidenhout is op 3 maart 1945 getroffen door een zwaar bombardement. De wederopbouw van de stad verliep rommelig en traag. Met als gevolg een wonderlijke combinatie van oude en nieuwe woningen, winkels en kantoren. In een doodlopende straat, omringd door scholen en uitlopend in een mooi parkje. 60 jaar later vond Local hier een pareltje. Een kantoor dat voorbestemd was om een woongebouw te worden.

Verrassende woningen met
bijzondere vormen.

De Sophie aan de Koningin Sophiestraat geeft het Bezuidenhout de sfeer terug die de wijk verdient: eengezinswoningen met voor- en achtertuin op de begane grond, maisonnettes en appartementen daarboven. Verrassende woningen met bijzondere vormen en grote terrassen die vanzelfsprekend in de contouren van het gebouw passen. In een gelijkwaardige en goede samenwerking met onze partner Trebbe en de nieuwe eigenaar Amvest zijn 67 woningen gerealiseerd met 90 parkeerplaatsen, in totaal ca. 7.000m2.

Bestaande gevelelementen
hergebruiken.

Atelier Pro maakte zich terecht zorgen over de nieuwe uitstraling. Of de gekozen stenen van destijds nog wel terug te vinden zijn. Het bestellen van nieuwe stenen voor het aanhelen van delen van de gevel gaat ten koste van de eenheid van het gebouw. Gelukkig zijn wij niet voor een gat te vangen en bedachten wij in het ontwerpteam een oplossing. Bestaande gevelelementen van de bovenste verdiepingen, die gesloopt en afgevoerd zouden worden, hadden wel de goede stenen. Ter plekke werd het ontwerp aangepast en zijn de grote gevelelementen van zes meter lang en drie meter hoog in zijn geheel gedemonteerd en hergebruikt in de onderbouw.